Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ι΄ ΕΠΚΑ: Απάντηση σε δημοσίευμα της Εφημερίδος «ΦΩΚΙΣ» και ανταπάντηση εκδότριας



*Απάντηση Εκδότριας Ευφροσύνης Τζαμτζή:
Επιτέλους! Μετά από ένα διήμερο ασταμάτητων και χύδην τηλεφωνικών ύβρεων  προς την Εφημερίδα μας,  συνοδευμένων από ακατονόμαστους αλαλαγμούς, η κυρία Ψάλτη κατάφερε τελικά να αρθρώσει λόγο και να τον αποτυπώσει στην επιστολή την οποίαν  ευχαρίστως και δεοντολογικά επιβεβλημένα, δημοσιεύουμε. Γίνεται σαφές το ότι, η Προϊσταμένη της Ι' ΕΠΚΑ Δελφών, επικαλούμενη και ερμηνεύοντας Νόμους, προσπαθεί να αποδείξει το ορθόν της αποφάσεώς της. Αυτό είναι θεμιτό και καλοδεχούμενο. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε  αναγνώστης διαμορφώνει την δική του άποψη, για το τί έχει συμβεί και για το τί είναι σωστό και σύννομο.
Όσον αφορά την Εφημερίδα μας,  η  υπέρ-εκατονταετής  παρουσία της στην περιοχή μας, είναι η πασιφανής απόδειξη της αποδοχής της από την τοπική κοινωνία και η μέχρι στιγμής  πολιτεία της, δεν επιδέχεται ούτε μομφές, ούτε  υποδείξεις και βεβαίως ούτε εκφοβισμούς. 
Δεν θα σχολιάσουμε τις απόψεις της κας Ψάλτη. Τούτο θα γίνει από τους ανωτέρους της καθώς και το κατά πόσον οι ενέργειές της είναι καθ' υπαγόρευση και σε εφαρμογή του Νόμου. Θα κάνουμε όμως 3 (τρείς) παρατηρήσεις-επισημάνσεις, όπως προκύπτουν από το κείμενο της επιστολής  της, καθώς και μία ερώτηση, χωρίς ίχνος και διάθεση δημοσίου διαλόγου:
- Στις με διαφορά 2 ημερών επιστολές της 24ης Ε.Β.Α και Ι'  Ε.Π.Κ.Α.  Δελφών προς τον Δήμο Δελφών (16&18-7-2012) όπου αποφασίζεται η μετατροπή της αδείας του ακινήτου (με τις γνωστές 6 ίδιες προϋποθέσεις), οι κοινοποιήσεις είναι μόνον μεταξύ των 2 Υπηρεσιών, δηλ. ΕΒΑ κοινοποιεί στην Ι'ΕΠΚΑ και τ'ανάπαλιν. Δεν κοινοποιούνται σε καμία Ανωτέρα Αρχή, όπως η εν προκειμένω.
- Στα ληφθέντα υπ' όψιν δεν αναφέρονται ούτε το ΦΕΚ 133/27-4-2012 περι αναοριοθέτησης του Δελφικού Τοπίου, ούτε η 897/6-10-2004 απόφαση του Υφυπουργού κου Καλογιάννη περι τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Αμφίσσης  και τέλος ούτε η Α1/Φ10/9612/464/ 23-2-1996 απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού  κου Μπένου σύμφωνα με την οποία δίνεται η άδεια για δημιουργία αναψυκτηρίου στον συγκεκριμένο χώρο.  Εκτός λάθους μας, αυτή η απόφαση δεν έχει αντικατασταθεί ούτε με Κ.Υ.Α.
- Το αίτημα υπεβλήθη από τον Δήμαρχο κο Φουσέκη κατά την διάρκεια κάποιας Συσκέψεως και ανεπτύχθηκαν  από τον ίδιον(;) επιτοπίως, οι κοινωνικοί-οικονομικοί λόγοι οι οποίοι επιβάλουν την  αλλαγή αδείας χρήσεως του ακινήτου. Όπερ και εγένετο.
Η δε ερώτησή μας είναι:
Έχει υπάρξει κατά το παρελθόν σε επιστολή της Ι' ΕΠΚΑ Δελφών προς τρίτους και πιο συγκεκριμένα προς Εφημερίδα, κοινοποίηση προς την Εισαγγελία  Πλημμελειοδικών  Αμφίσσης;
Όπως γράψαμε, δεν προτιθέμεθα να συνεχίσουμε δημόσιο διάλογο μέσω της Εφημερίδος μας για το θέμα, ούτε και θέλουμε να τύχουμε απαντήσεως στην ερώτησή μας. Είναι καθαρά φιλοσοφική.  Και έτσι θα μείνει.
Τέλος δε, τα περί κοινωνικών συνευρέσεων, τα θεωρούμε  επιεικώς, ως  άστοχα, τα οποία  μετατρέπουν μια επίσημη Υπηρεσιακή επιστολή, σε σημείωμα διατύπωσης προσωπικών παραπόνων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοφόν το σαφές. Καταλάβαμε άπαντες. Και να γίνει αντιληπτόν ότι τα "μεγέθη" εκ δανεισμού ή εξ αναθέσεως, απλά και μόνον είναι δέρας και όχι υποχρεωτικά αποδεκτόν περιεχόμενον. Κατά το κοινώς λεγόμενον : "Έβαλε η Μυλωνού τον άνδρα της, με τους πραματευτάδες"

Ανώνυμος είπε...

Ο σχολιαστής 8:29 Άψογος ! Άπαιχτος! Τα είπε όλα. Συμφωνώ.