Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Σύσκεψη στη Λαμία για να επαναπατριστεί το Ράλλυ Ακρόπολις, στο φυσικό του χώρο!

Απούσα η Φωκίδα, Βουλευτής αλλά και Δήμαρχος περί άλλων τυρβάζουν!!!
Ακούει κανείς…;!
 
Ο χρόνος είναι χρήμα, όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτή τη στιγμή τα χρειαζόμαστε και τα δύο!
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και του ΕΒΕ Φθιώτιδας ευρεία σύσκεψη για την επάνοδο του Ράλλυ Ακρόπολης στη Στερεά Ελλάδα.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κ.κ. Σταυρογιάννης  Νίκος  και Μακρή-Θεοδώρου Ελένη, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Τετριμήδας Ευάγγελος, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και φορέων.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς τόνισε ότι ΄΄η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γιατί το Ράλλυ Ακρόπολις έχει μια διεθνή προβολή που πρέπει να αξιοποιήσουμε΄΄.

Μοναδικός απ’ τη Φωκίδα ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Δρόλαπας ο οποίος έκπληκτος σχολίασε ότι τουλάχιστον ο Δήμαρχος Δελφών θα έπρεπε να συμμετέχει και μάλιστα με προτάσεις, αφού μέσα σ’ ένα μήνα πρέπει να κατατεθεί ο φάκελος υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του Ράλλυ.   
Στη σύσκεψη τονίστηκε η τουριστική και οικονομική σημασία που έχει η διοργάνωση του Ράλλυ για την περιοχή μας.
Οι  εκπρόσωποι των φορέων θεώρησαν σημαντική την πρωτοβουλία και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν όλες τις προσπάθειες, έτσι ώστε να υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα.
Αποφασίστηκε, να υποβληθεί φάκελος  προς την οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ που θα περιλαμβάνει την πρόταση της Στερεάς Ελλάδας με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ξενοδοχειακές υποδομές, κέντρο τύπου, σέρβις πάρκ, ειδικές διαδρομές και χορηγίες) που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας για τη διεκδίκηση του Ράλλυ.
Η σύμβαση που έχει η FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) με το Λουτράκι έχει λήξει και ο αγώνας είναι «άστεγος», δεν νομίζετε ότι πρέπει να επαναπατριστεί;
Κι έτσι για την ιστορία η Φωκίδα έχει φιλοξενήσει επάξια επί σειρά ετών το Ακρόπολις, άρα και ξέρει και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, πολύ περισσότερο σήμερα που η Μαρίνα Ιτέας αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο υπαίθριο χώρο για το service park. Άλλωστε τώρα και Μαρίνα έχουμε και Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής διαθέτουμε στο Δήμο μας.
Μήπως θα πρέπει να αξιολογήσετε τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για τις περιοχές που φιλοξενούν το Ράλλυ, τόσο από πλευράς διεθνούς προβολής όσο και δημιουργίας εσόδων από τον τουρισμό και μάλιστα σε περίοδο κρίσης; Ή μήπως αυτό δεν είναι τουριστική προβολή για την αρμόδια επιτροπή που ακόμη επαναπροσδιορίζετε…
Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη, πολλοί όμως;
Ένας κούκος όμως είναι ικανός να φέρει το μήνυμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: