Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ‘‘ΕΛ΄ ΘΑΝ & ΦΙΛΟΙ’’

Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου-Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
Ώρα έναρξης 21.15
Μία ΚΑΘΑΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗΣ με βάση την ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΤΗΤΑ, την ΕΜΠΝΕΥΣΗ και την ΟΜΟΝΟΙΑ και στόχο την ΑΦΥΠΝΙΣΗ, τη ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ  και τελικά τη  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ του λαϊκού αισθητηρίο.
Το εν λόγω ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα ανοίξουν οι γυναίκες του Συλλόγου, ερμηνεύοντας τραγούδια διαλεγμένα μέσα απ ΄ την τοπική παράδοση και κουλτούρα με φωνές που καλλιεργήθηκαν στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν αναλλοίωτο το ιδιαίτερο βιοτικό, γλωσσικό και καλλιτεχνικό ιδίωμα.

Στη συνέχεια, μετά από μια επιγραμματική παρουσίαση, η παράσταση  ‘’ΕΛ΄ ΘΑΝ & ΦΙΛΟΙ’’ θα ξεκινήσει περιλαμβάνοντας  τα ακόλουθα τρία βασικά σκέλη:
1. To ROCK συγκρότημα DISCONNECTED. Μια πενταμελής μπάντα που μετρά δυο χρόνια ύπαρξης και αυθόρμητης αποδοχής απ’το αθηναϊκό κοινό. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ο συγκερασμός του ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΥ, της ΝΕΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ  και του ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, ερμηνεύοντας με πρωτοτυπία, πάθος και θάρρος διασκευές από Lenny Kravitz, Red Hot Chili Peppers, Radiohead και άλλους, καθώς και πολύ αξιόλογα δικά τους τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει το χειμώνα. Παίζουν οι:  Κατής Στέφανος  Φωνητικά, Κατής Χάρης Πλήκτρα-Κιθάρα Ακουστική-Φωνητικά, Νίκος Σωτηρόπουλος Κιθάρα Ηλεκτρική, Άρης  Στρούμπος  Μπάσο,   Μάκης  Κολαϊτης (JO) Τύμπανα.
2. Το συγκρότημα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ & Ο ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟΣ . Μια μουσική πανδαισία βασισμένη στα τραγούδια του ΒΛΑΣΗ ΤΑΒΑΜΠΗ. Συνθέσεις που ΕΝΩΝΟΥΝ, ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΝ και ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Εδώ οι JAZZ και οι ROCK μουσική συναντά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ενώ το ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ και το ΚΛΑΡΙΝΟ εναρμονίζονται με την φυσαρμόνικα του ΧΑΡΗ ΘΕΟΔΩΣΙΟΥ και τις ΚΙΘΑΡΕΣ σε BLUES αυτοσχεδιασμούς.  Επιπλέον ο ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΔΑΚΗΣ, με την ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ  του ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ κατευθύνει  την προσοχή του κοινού βαθύτερα στο ΝΟΗΜΑ αλλά κυρίως στην ΟΥΣΙΑ  των εμπνευσμένων στίχων. Παίζουν οι: Βλάσσης Ταβαμπής  Κιθάρα-Φωνητικά, Χάρης Θεοδωσίου Κιθάρα-Φισαρμόνικα-Φωνητικά, Βαγγέλης Λιοδάκης  Κείμενα-Φωνητικά  συμμετέχουν ακόμα:  Χάρης Κατής Πλήκτρα, Γιάννης Δούβρης  Κλαρίνο, Θανάσης Βαλάσκας  Μπουζούκι-φωνητικά, Έλενα Φαληρέα  Φωνητικά,  Μάκης  ΚολαΪτης (JO) Τύμπανα.
3. To συγκρότημα του ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΑΣΚΑ και της ΕΛΕΝΑΣ ΦΑΛΗΡΕΑ. Mε τραγούδια ΛΑΙΚΑ, ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ,  ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ Τραγούδια ΓΝΩΣΤΑ σε όλους, που χρόνια τώρα προσφέρουν ΑΞΙΑ και ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟ ΜΑΣ. Τραγούδια που ΕΣΕΙΣ θα μας ζητήσετε όταν η καρδιά σας το επιθυμήσει. Με ΚΛΑΡΙΝΟ, με ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, με ακούραστες ΦΩΝΕΣ και με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ θα ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ και θα ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ.
Παίζουν οι:  Θανάσης Βαλάσκας  Μπουζούκι-Κιθάρα-Φωνητικά,  Έλενα Φαληρέα Κιθάρα-Φωνητικά, Γιάννης Δούβρης  Κλαρίνο, Θανάσης Μπαϊής  Κρουστά. Συμμετέχουν επίσης Βλάσσης Ταβαμπής Φωνητικά, Χάρης Κατής Πλήκτρα.
Τον ήχο της παράστασης επιμελούνται οι: Αποστόλης Παπαδομιχελάκης, Χρήστος  Τσιούμας.
Σας περιμένουμε στον φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου (Σουβάλα), στους πρόποδες του Παρνασσού, το Σάββατο 18 Αυγούστου  για να γλεντήσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί υπό το φως του φεγγαριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: