Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Στην τελική ευθεία…για να «κλειδώσει» το πακέτο των 11,5 δις ευρώ-Πρέπει να είναι όλα έτοιμα πριν την Τετάρτη


Τέλη Αυγούστου...έρχεται η τρόικα

Ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ των υπουργών με τον Αντώνη Σαμαράς, αφού μέχρι την έλευση του Γιούνκερ την Τετάρτη, πρέπει να έχει «κλειδώσει» το πακέτο των 11,5 δις ευρώ, για να μπορεί ο Πρωθυπουργός για να έχει τα στοιχεία στα χέρια του, στις συζητήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Εμπόδιο αυτή την στιγμή για να «κλειδώσουν» τα μέτρα είναι η εφεδρεία. Και αυτό γιατί πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των δύο κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, διαφωνούν με αυτό το μέτρο. Έτσι στην Κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν το καλύτερο δυνατό σενάριο, που θα φέρει τα τρία κόμματα και πάλι κοντά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της layout, το μεγαλύτερο κομμάτι της εξοικονόμησης των χρημάτων θα προέλθει από τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα. Συνολικά θα κοπούν 5 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.
Μόλις συμφωνήσει η Ελληνική πλευρά για το πακέτο αυτό των περικοπών, θα σταλεί στην τρόικα όπου θα αρχίσουν και πάλι οι διαβουλεύσεις στα τέλη του μήνα και αρχές Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: