Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ Κ.Κ.Ε.

΄΄Μάλλον τα πλοία δεν μπορούν να αράξουν στο λιμάνι της Ιτέας αν δεν πρόκειται από αυτό να κερδίσουν οι εφοπλιστές !΄΄ 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρά στην επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε μια προσπάθεια να απαντήσει άμεσα στις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου για τη μεταφορά κερδοφόρων δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα. Με αποφάσεις της Δυιπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων ανακοινώθηκε η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, της  <<Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων>> αλλά και 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων, μεταξύ των οποίων και του λιμανιού της Ιτέας, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και ακολουθούν τα <<Ελληνικά Πετρέλαια>>, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Και για να είναι σίγουροι ότι δεν θα αντιμετωπίσουν νομικά κωλύματα  έχουν ήδη συμφωνήσει να προωθηθεί στην Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αίρονται 72 νομικά εμπόδια και κωλύματα στην ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα  όπου μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνεται η  κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία το Δημόσιο διατηρεί ποσοστό 51% σε επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ κ.ά.).
Φαίνεται ότι σύμφωνα με την συγκυβέρνηση  η Ελλάδα δεν  μπορεί να παράγει τίποτα, μόνο όταν αυτό  είναι προς το συμφέρον του λαού. Αντίθετα είναι ιδιαιτέρως παραγωγική όταν πρόκειται να αυγατίσουν τα ούτως ή άλλως υπερσυσσωρευμένα κέρδη τους τα μονοπώλια και το κεφάλαιο. Μάλλον τα πλοία δεν μπορούν να αράξουν στο λιμάνι της Ιτέας αν δεν πρόκειται από αυτό να κερδίσουν οι εφοπλιστές όπως κι ο βωξίτης δεν μπορεί να βγει από την Γκιώνα αν δεν παν τα κέρδη στην τσέπη των μεγαλοβιομήχανων.
Αν ο λαός δεν τους εμποδίσει,  αν παραπλανηθεί από τις κάλπικες εξαγγελίες των κυβερνώντων που επιχειρούν να εμφανίσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σαν αφετηρία «ανάπτυξης» και δημιουργίας «θέσεων εργασίας»,  κυβέρνηση και ΕΕ είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα.
Συμφέρον όμως του λαού, είναι να εμποδίσει αυτή την πολιτική που πάει πακέτο με την συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος, με την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, με τις μαζικές απολύσεις και την ανεργία, με την αύξηση των τιμών των υπηρεσιών  που  θα τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό  του λαϊκού νοικοκυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: