Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πώς να πληρώσετε το φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από 3 δόσεις. Το “κόλπο” των φοροτεχνικών

ΧΡΗΣΤΙΚΟ: Πώς να πληρώσετε το φόρο από το εκκαθαριστικό χωρίς ζόρι...

Μια και οι 10 μηνιαίες δόσεις δεν θεσμοθετήθηκαν ακόμη. Μια και τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, αποστέλλονται πλέον κατά ριπάς. Μια και οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο τους όχι μόνον εφάπαξ αλλά ούτε στις 3 διμηνιαίες δόσεις που ισχύουν σήμερα.
Σας αναλύουμε τον ΝΟΜΙΜΟ κι όχι ΝΟΜΟΤΥΠΟ τρόπο να πληρώσετε σε πολλές περισσότερες δόσεις, όπως τουλάχιστον το συστήνουν οι φοροτεχνικοί. Το λεγόμενο “κόλπο grosso κατα της Εφορίας.

Δείτε τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ σύμφωνα με τη layout, για να μην κινδυνεύσετε ούτε από κατάσχεση περιουσιακών σας στοιχείων (κινητών ή ακίνητων) ούτε να σας χαλάσει η διάθεση με το που θα αντικρύσετε το εκκαθαριστικό.
ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ αφήνετε την οφειλή σας να καταστεί ληξιπρόθεσμη. Δεν την πληρώνετε δηλαδή.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ακόμη και την επόμενη ημέρα ή ημέρες, επισκέπτεστε την Εφορία.
ΕΚΕΙ ζητάτε από τον ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ της ΔΟΥ να ενταχθείτε στη ρύθμιση καταβολής της ληξιπρόθεσμης οφειλής σε έως 24 δόσεις, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να κάνετε αυτή τη κίνηση είναι ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ και ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ, ότι έχετε οικονομική αδυναμία κάλυψης σε συντoμότερο διάστημα των υποχρεώσεών σας.
Γ.Λ.ΝΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: