Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού συμμετέχει στο Πρόγραμμα LIFE+΄΄ECOSERVE: Hellenic Holistic Mountainous Ecosystem Services Strategy΄΄

Παράλληλα συμμετέχει ενεργά στη έρευνα για «την ξήρανση της ελάτης, τη μελέτη των μανιταριών της περιοχής και την έρευνα της υπάρχουσας τουριστικής δημιουργικής ικανότητας στον Παρνασσό»
Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε η 13η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Αμφίκλειας και μεταξύ άλλων θεμάτων αποφασίστηκαν τα εξής:
α) Έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ. του ΦΔΕΔ Παρνασσού  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας σε αίτημα του Φορέα, για παραχώρηση χώρων εγκατάστασής του στα κτίρια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) Αμφίκλειας, εξουσιοδοτήθηκε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα κ. Θέκλα Τσιτσώνη να υπογράψει τη σύμβαση χρησιδανείου με το Δήμο και να αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο.
β) Να αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή στο Δήμο Δελφών, για τη δωρεά Συστήματος Πυρόσβεσης στο  Φορέα, για την πυροπροστασία της περιοχής αρμοδιότητάς του.
γ) Η συμμετοχή του Φορέα στην υποβολή Πρότασης στο πλαίσιο του  Προγράμματος LIFE+ με τίτλο ECOSERVE: Hellenic  Holistic Mountainous Ecosystem Services Strategy’’
δ) Η διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας από το Φορέα, για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ερευνών, που θα διεξαχθούν στον Παρνασσό από τα Πανεπιστήμια  Καποδιστριακό (Αθηνών) και Αριστοτέλειο (Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με το Φορέα, σχετικά με, «την ξήρανση της ελάτης, τη μελέτη των μανιταριών της περιοχής και την έρευνα της υπάρχουσας τουριστικής δημιουργικής ικανότητας στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: