Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Πόλεμος στη μαύρη εργασία από τον Γ. Βρούτση


Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απειλεί με ποινές και με λουκέτα τις επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους
κ. υπουργέ μήπως να κάνατε μια βόλτα και στο Νομό Φωκίδας που οργιάζει η αδήλωτη εργασία;
Μιλώντας στα «Νέα», ο κ. Βρούτσης τόνισε πως «η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την παραβατικότητα» αναφέροντας πως επιχειρήσεις που θα εντοπιστούν να έχουν αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπίζονται με μεγάλη αυστηρότητα.
«Θα κλείσω και επιχειρήσεις. Ένα κράτος για να είναι αυστηρό πρέπει να είναι πρώτα δίκαιο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με την newsbomb, για την πρώτη φορά που θα βρεθεί επιχείρηση να απασχολεί αδήλωτους εργαζόμενους θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Αν η ίδια επιχείρηση συλληφθεί για δεύτερη φορά να έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους, τότε θα προβλέπεται η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της, ενώ την τρίτη φορά -αν υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα-, θα κλείνει οριστικά και επίσης θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας της.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, «πρωταθλητές» στην ανασφάλιστη εργασία είναι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, όπως και του λιανικού εμπορίου.
Οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχων και τις ποινές για όλους όσοι απασχολούν ανασφάλιστους (Έλληνες ή μετανάστες), αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: