Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ


Οι εργαζόμενοι της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής προστασίας του Δήμου Δελφών εργάζονται υπό συνθήκες  έντονης ψυχολογικής βίας, τρομοκρατίας  και εκφοβισμού


Συμπολίτες του Δήμου Δελφών,
Σας καταγγέλλουμε  ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής προστασίας του Δήμου Δελφών  αναγκάζονται να εργάζονται υπό συνθήκες  έντονης ψυχολογικής βίας, τρομοκρατίας  και εκφοβισμού  με αποτέλεσμα να μεταφέρονται με προβλήματα Υγείας στα εξωτερικά Ιατρεία του  Νοσοκομείου Άμφισσας.
Τόσο ο Σύλλογός μας,  όσο και οι εργαζόμενοι με αναφορές τους, έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες τα φαινόμενα αυτά  και στον ίδιον τον κ. Δήμαρχο.


Οι Ενέργειες αυτές  δεν βοηθούν στο καλό κλίμα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής  και αντιμετωπίζουν την καθολική αντίδραση των εργαζομένων των Δήμων  Δελφών και Δωρίδος, σε μια ιδιαίτερη χρονική περίοδο όπου οι εργαζόμενοι δέχονται ολομέτωπη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους και με μεγάλη μείωση των αποδοχών τους. Το μόνο που δημιουργούν είναι κλίμα δυσπιστίας και έντασης μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων, που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Η αυτοδιοίκηση απαιτεί την αρμονική συνεργασία αιρετών και εργαζομένων για το καλό και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών. Φαινόμενα «κοτζαμπασισμού»,  και αυταρχισμού δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά στις σημερινές κοινωνίες και ούτε να αποτελούν συμπεριφορές και τακτικές λειτουργίας  αιρετών προς εργαζόμενους του Δήμου.
Για τον λόγo αυτόν, καταγγέλλουμε τoν υπεύθυνο Αντιδήμαρχο  της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών  που παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του Συλλόγου μας, με την παραπληροφόρησή του ότι οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται ευσυνειδήτως, συνεχίζεται     η  άσκηση έντονης ψυχολογικής βίας, απειλών και δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων, ενέργειες  που πέραν των όποιων ενδεχομένως ποινικών ευθυνών, προσβάλλουν, μειώνουν και αμφισβητούν την επαγγελματική συνέπεια των εργαζομένων. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται οι όποιες δυσκολίες λόγω « Μνημονίου»  για να απειλούν, να εκφοβίζουν και να εκβιάζουν τους εργαζόμενους και να δίνουν εργολαβίες ή να εκχωρούν αρμοδιότητες, που κοστίζουν περισσότερο και καλούνται να πληρώνουν οι δημότες.  Δεν είναι δυνατόν να μετατρέπονται οι αποθήκες του Δήμου σε κέντρο διερχομένων εργολάβων και η κινητή περιουσία τoυ Δήμου ( εργαλεία, μηχανήματα) κοινή προς χρήση  και προς όφελος των   εργολάβων.
Καλούμε δημόσια τα Όργανα Διοίκησης του Δήμου    να «χαλιναγωγήσουν»  τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών που με την συμπεριφορά του  θυμίζει « Γκαουλάιτερ »  κάποιας άλλης εποχής  και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και την περιουσία του Δήμου.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       Σπυρίδων  Λύτρας                                           Νικόλαος Δημολάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: