Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Στο σφυρί βγάζει 100.000 σπίτια η τρόικα!

Η τρόικα ζητά να βγουν στο σφυρί 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια για να πέσουν οι τιμές. Γι’ αυτό πιέζει να αρθεί η απαγόρευση που ισχύει στους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες.
Από την πλευρά τους, οι τράπεζες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων που θα έχουν όμως έναν κοινό παρανομαστή: ο δανειολήπτης θα πληρώνει για μια ζωή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της marketbeast.gr, αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια.
Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που αν συμβεί σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.
Τα ακίνητα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόκκινο από τις τράπεζες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 100.000, ενώ η αξία των επισφαλών στεγαστικών δανείων υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ.
Αν αυτή τη στιγμή, πάντως, βγουν στην αγορά περίπου 100.000 ακίνητα, η τιμή τους θα καταρρεύσει συμπαρασύροντας ολόκληρη την κτηματαγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: