Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μείζον πρόβλημα υγείας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής


…ίνα πληρωθεί το λεχθέν. «Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά»
Φωτο Αρχείου
Από το 2009 το Δημοτικό Σφαγείο της Άμφισσας σταμάτησε να λειτουργεί μια που δεν πληρούσε ούτε τις νόμιμες προϋποθέσεις σύγχρονων προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (νόμιμη άδεια λειτουργίας Η.Α.C.C.P.). Στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από τους υπεύθυνους.
Όλοι οι υπεύθυνοι τέως και νυν εθελοτυφλούν και δημιουργούν παραβατικές συμπεριφορές.
Πώς είναι δυνατόν να πειθαρχήσουν οι απλοί πολίτες που καθημερινά βομβαρδίζονται για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος (;) αφού οι ίδιοι υφίστανται τις συνέπειες αυτών των ΄΄επίσημων΄΄ παρανομιών.
Και όλα αυτά τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε γιατί πολλοί συμπολίτες μας μας κατήγγειλαν ότι οι σταβλούχοι-κτηνοτρόφοι σφάζουν τα ζώα μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα, στις ράχες, στα βουνά και όπου υπάρχουν στάβλοι. (Είναι δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα σφάγεια καταλήγουν σε κρεοπωλεία της περιοχής σφραγισμένα ή ασφράγιστα;)
Πού πάνε όλα αυτά τα στερεά και υγρά απόβλητα; Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι.
Θυσιάζετε κύριοι του Δήμου την δημόσια υγεία των συμπολιτών-ψηφοφόρων σας, τη νομιμότητα και τη σωστή λειτουργία (βάσει προδιαγραφών, υγειονομικό πιστοποιητικό από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ενώτια ζώων κ.λ.π.) των Δημοτικών Σφαγείων επειδή διαχρονικά δεν μπορέσατε και δεν μπορείτε τόσα χρόνια να εντάξετε στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα το έργο κατασκευής σύγχρονων σφαγείων.
Είναι δυνατόν να υπάρχει εν έτει 2012 τέτοια ΄΄εγκληματική παράλειψη΄΄;
Υπάρχει και από ποιόν πολιτικό το ηθικό μέγεθος ή αγνοείται η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία όταν ακουμπά την ανθρώπινη υγεία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποιες όχι και τόσον μακρινές εποχές, όταν υπήρχε θέμα το οποίον "ακουμπούσε" την Δημόσια Υγεία ή την Δημόσια απαξίωση Νόμων και Θεσμών, άπαξ και εμφανιζόταν, ευαισθητοποιούντο Υπηρεσίες και Εισαγγελείς. Προπάντων οι Εισαγγελείς οι οποίοι διέταζαν προκαταρκτική εξέταση και δημιουργία φακέλλου, με σκοπό την εξέταση και την απόδωση ευθυνών όπου δεί. Σήμερα, μετά το δημοσίευμα, αρκεί και μόνον ότι ο Εισαγγελέας δεν αγοράζει κρέας απο τα εδώ κρεοπωλεία, άρα δεν τον αφορά; Μήπως πρέπει την σχετική φωτογραφία να την προωθήσει καταλλήλως η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου μας, μετά τον ...επαναπροσδιορισμό του τουριστικού μας προϊόντος; Όσον αφορά τον κο Δήμαρχο, αυτόν θελήσαμε, αυτόν έχουμε. Και μας έχει αποδείξει ότι περί άλλων... τυρβάζει, αρκεί να μήν ενοχλείται το βιλαέτι του. Αλλά για θέματα δημόσιας υγείας, είναι δυνατόν αιρετός και υπόλογος, να είναι αδιάφορος; Κε Εισαγγελέα; Κε Περιφερειάρχα; Κε Κτηνίατρε; Κανείς;