Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ


Η Αερολέσχη Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ διοργάνωσε τριήμερο φεστιβάλ για το  2012 με πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε φιλικούς αγώνες προσγείωσης ακριβείας και συναυλίες τα βράδια, με μουσικά σχήματα στην Άμφισσα και στην Ιτέα.
Το  6ο φεστιβάλ της Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ, θεσμός πια για την πόλη της Άμφισσας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, έγινε και φέτος πόλος έλξης πολλών πιλότων αλλά και φίλων του αθλήματος απ’όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Παρ’όλες τις δυσκολίες του καιρού και τις λανθασμένες μετεωρολογικές προγνώσεις, στέφθηκε από επιτυχία αφού οι πιλότοι πέταξαν πολύ καλά τις δύο από τις τρεις μέρες και ιδιαίτερα την 2η ημέρα όπου κάλυψαν μέχρι και πάνω από 80 χιλιόμετρα σε ευθεία!
Ο αγώνας προσγείωσης ακριβείας που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 19 Αυγούστου, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των δυνατών βοριάδων που επικράτησαν.
Την πρώτη ημέρα απογειώθηκαν από την Αγ.Τριάδα-Γκιώνας και τελικά προσγειώθηκαν στην Άμφισσα.
Λόγω των δυνατών βοριάδων την δεύτερη μέρα απογειώθηκαν από την απογείωση της Αμφίκλειας και η εναλλακτική αυτή επιλογή αποδείχθηκε σωτήρια αφού τους επέτρεψε να κάνουν όλοι, ακόμα και οι αρχάριοι, μεγάλες αποστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Παρνασσού και του όρους Καλλίδρομου.
Μόνο ένας επέλεξε και κατάφερε να επιστρέψει πετώντας στην Ιτέα, χωρίς όμως αυτό να του  δώσει την μεγαλύτερη απόσταση, τερμάτισε τελικά 5ος στην κατηγορία του. 
Οι τρεις πρώτοι νικητές για κάθε μια κατηγορία αλεξιπτώτου είναι:


Κατηγορία 1 και 1-2 (αρχαρίων πιλότων)
1ος Κωσταντάρας Δημήτρης
2ος Μάρκος Αριστείδης
3ος Μήτσης Λάζαρος
Κατηγορία 2 (μέσων πιλότων)
1ος Μoore Ed
2ος Μιχαηλίδης Βασίλης
3ος Κότσιρας Ηλίας
Κατηγορία 2-3 (προχωρημένων πιλότων)
1ος Ξηρός Γιάννης
2ος Καρασίμος Γιάννης
3ος Πάρδος Αντώνης
Η Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ ευχαριστεί τους πιλότους που ήρθαν στο φεστιβάλ και τον Δήμο Δελφών που συνέδραμε για την πραγματοποίηση του 6ου φεστιβάλ της.
Ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Φουσέκη που εδώ και καιρό αγκαλιάζει τις προσπάθειες της λέσχης να αναδείξει την περιοχή μας στον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: