Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πως θα αποσυνδεθεί το χαράτσι από το λογαριασμό του ρεύματος


Το πάθημα φαίνεται ότι έγινε μάθημα στο υπουργείο Οικονομικών και έτσι για να αποφύγει το περσινό μπάχαλο με τη καταβολή του Τέλους Ακινήτων, έστειλε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο στις εφορίες, ευελπιστώντας ότι θα εισπράξει περίπου όσα πέρσι παρά το ότι δεν υπάρχει πλέον η απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Ειδικότερα, με βάση τη νέα εγκύκλιο:
  • Αν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγής, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ∆.Ο.Υ., προσκομίζοντας και τα σχετικά δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αμέσως στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. από τον υπόχρεο.
  • Αν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε µειωµένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανεκκαθάρισης του τέλους µε μειωμένο συντελεστή, προσκοµίζοντας και τα προβλεπόµενα δικαιολογητικά. Η ∆.Ο.Υ., εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες, όπως έχουν προκύψει µετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..
  • Αν ο υπόχρεος επιθυµεί, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο να αποκοπεί το ΕΕΤΗ∆Ε από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, προσέρχεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., υποβάλει τη σχετική αίτηση, καταβάλει την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του έτους 2012, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..
  • Αν ο υπόχρεος δηλώνει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, προκειµένου να αποκοπεί το τέλος από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50 ευρώ, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ..
  • Σε περίπτωση αλλαγής προµηθευτή ηλεκτρικού ρεύµατος (παρόχου), καταβάλλεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. η τρέχουσα και οι τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του ΕΕΤΗ∆Ε έτους 2012 και η ∆.Ο.Υ. χορηγεί άµεσα βεβαίωση για αλλαγή παρόχου. Το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ.. Εφόσον ο υπόχρεος δηλώσει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50 ευρώ, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., προκειµένου να χορηγηθεί η βεβαίωση αλλαγής παρόχου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ.ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. 9 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΚΑΙ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ.ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.